anasayfa
YEMEK TARİFLERİ
Çiftlik Omlet (4 Kişilik)
Malzemeler:
2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber
Hazırlanışı:
Patateslerin kabuklarını soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin. Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın. Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin. Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin. Geniş bir tavada tereyağını eritin. Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin. Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin. Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin. Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.

Yoğurtlu Yumurta Salatası (4 Kişilik)
Malzemeler:
5 Yumurta
5 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Diş Sarmısak
3-4 Dal Dereotu ya da Maydanoz
1 Çay Kaşığı Pulbiber ya da Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin. Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin. Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın ve yumurtaların üzerine yayın. Zeytinyağını gezdirip, pulbiber veya karabiber serpin. Dereotu veya maydanozu ince ince kıyıp salatanın üzerini süsleyerek servis yapın.

Yumurta Kroketi (4 Kişilik)
Malzemeler:
8 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin
7 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Birkaç Dal Dereotu
Tuz, Karabiber, Pulbiber
Hazırlanışı:
Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin. Azar azar sütü ilave edip karıştırın. İyice koyulaşıp sos kıvamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın. Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice çırpın. Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin. Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın. Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Menemen (4 Kişilik)
Malzemeler:
2 Adet Domates
6 Sivribiber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Kahve Fincanı Süt
5 Adet Yumurta
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin. 2 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip biberleri kavunrun. Domatesleri ilave edip 5-6 dakika kadar pişirdikten sonra yarım kahve fincanı sütü ekleyin. 5 yumurtayı teker teker bu karışıma ilave edin. Krema hali alıncaya kadar hızla kanştırın. Tuz ve karabiber ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.

Çılbır (4 Kişilik)
Malzemeler:
6 Yumurta
Sarmısak
Yoğurt
Tereyağı
Toz Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın. Dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktarın. 2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sanmsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapın.

Ispanaklı Yumurta (4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet yumurta
Yarım Kg Ispanak
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Orta Boy Kırmızı Soğan
Tuz ve Pulbiber
Hazırlanışı:
Ispanakları yıkayın ve ince ince kıyarak kenara alın. Sıvıyağ ve tereyağı geniş bir tavada kızdırın, üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Soğanların rengi dönünce üzerine ıspanağı ilave edin, tuz ve pulbiber ekleyerek pişmeye bırakın. Ispanak suyunu çekince tavada dört adet yuva oluşturun ve her birine bir yumurta kırın. Yumurtalar katılaşınca ocaktan alınıp servis yapın.

Yumurta Salatası (2-4 kişilik)
Malzemeler:
4 Adet Yumurta
Yarım Paket Akdeniz Yeşilliği
3 Çorba Kaşığı Mayonez
Yarım Limonun Suyu
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
3 Dal Dereotu
Tuz
Hazırlanışı:
Yumurtalar katı kıvamda haşlayıp kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Ardından Akdeniz yeşilliklerinin üzerine yerleştirin. Bir kapta mayonezi, limon suyunu ve sıvıyağı karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Son olarak kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.